Ik ben Ingrid

Ingrid in Vietnam

Op deze foto zit ik in de bergen in Vietnam in de buurt van Sapa.

Ik ben Ingrid, moeder van vier, twee dames en twee heren, en trotse oma van een groeiend aantal prachtige kleinkinderen.

In het verleden ben ik opgeleid als verpleegkundige, maar ik sta al vele jaren niet meer actief aan het bed. In 2008 ben ik gestart met mijn eigen reisorganisatie Reisburo Vakantie & Zorg waarmee ik zorgvakanties organiseer in kleine groepen voor reizigers die een rolstoel gebruiken of hulp nodig hebben bij de dagelijkse zorg. In 2020 heb ik Kontiki Reizen overgenomen, een reisorganisatie voor reizigers met een verstandelijke beperking. Met deze gezellige reizigers reizen we eveneens in groepsverband en met begeleiding.

Toen daar in 2023 Twin-Travel bij kwam met reizen voor blinden en slechtzienden, leek onze reisorganisatie compleet. Inmiddels zaten we met vier medewerkers op kantoor, maar om moverende redenen nemen we in 2025 afscheid van Twin-Travel, we organiseren daarmee geen reizen meer waar je alleen aan deel kunt nemen als je blind of slechtziend bent. 

In die jaren tussen 2008 en 2023 heb ik veel reizen begeleid, veel bestemmingen bezocht en veel kennis opgedaan over bestemmingen, veel mensen leren kennen, veel geleerd over en met mensen en het reizen op zich helemaal omarmd. 

Nu komt er ruimte voor verdere groei en gaat er een grote wens uitkomen, nl. mijn eigen label met mijn eigen reizen. ‘Ingrids Rondreizen’

Ik ga op reis en jij kunt mee!

Wat is mijn doel?

Ik organiseer kleinschalige groepsreizen, maximaal 14 personen, die toegankelijk, laagdrempelig en tegelijkertijd avontuurlijk en uitdagend zijn.

  • Reizen in een prettig tempo waarbij we elkaar bijstaan als er een moeilijk punt komt.
  • Reizen waarbij het niet uitmaakt dat je af en toe een handje nodig hebt, waarbij je rollator mee mag en waarbij je gewoon meekunt als je blind of slechtziend bent.
  • Reizen waarbij het niet uitmaakt dat je alleen bent, je het mentaal even moeilijk hebt of doof bent en het communiceren soms met handen en voeten gaat.
  • Reizen waarbij we respect hebben voor elkaar en elkaar proberen te begrijpen, steun bieden en vooral veel, heel veel lachen.

 

Kortom, ik wil de reiswereld en het reizen een beetje mooier maken voor iedereen.

Tijdens de reizen ben ik reisbegeleider, ik steun je waar nodig, ben er als je een klankbord nodig hebt, motiveer je als het even tegenzit, geef je een hand als er een moeilijk op- of afstapje komt en geef je de spreekwoordelijke ‘knuffel’ als jij die even nodig hebt.

Wat ik niet doe is zorgverlening bieden zoals hulp bij wassen en aankleden enz. of anderszins medisch. Ik ben niet een hele dag jouw persoonlijke begeleider. Als je dat nodig hebt, neem dan iemand mee die jouw maatje is tijdens een reis. Ik wil daarin evt. wel bemiddelen.

Durf jij het aan? Wil jij een fantastische reiservaring en ga je met mij mee op reis?