Op safari in Kenia

28 maart t/m 5 april 2025

Safari in Kenia

Op safari in Kenia, dat is een droom van velen en die droom kan nu uitkomen. Vanaf Amsterdam Schiphol vliegen we met een rechtstreekse vlucht in 10 uur naar Nairobi, waar je in een heerlijk hotel kunt bijkomen. We starten na de volgende dag, na een stevig ontbijt, met een tour door Nairobi, een moderne stad, en bezoeken het Giraffe Rescue Center. De volgende dag gaan we echt op avontuur, je gaat je ogen uitkijken. Nijlpaarden die brullend in het water liggen met hun grote lijven, giraffen en bokken die door de tuin van je hotel lopen. De vriendelijke Masai Mara die het heel gezellig vindt dat we komen logeren en als je ’s nachts in bed ligt dan hoor je de leeuwen brullen, de olifanten trompetteren en de apen krijsen. Deze reis vergeet je nooit meer.

10-daagse safarireis Bezoek aan Masai Mara Privé safari met gids

Topi op savanne Kenia

Reisprogramma 

We laten je Kenia zien zoals je nooit hebt durven dromen, dichterbij een olifant, leeuw of nijlpaard ga je niet komen. We reizen met een Landcruiser 4WD, het zonnedak kan geopend worden zodat je rechtop staand het wild kunt bekijken in de wildparken. De rondreis is een privé safari met een privéchauffeur, die ook onze gids is in de parken tijdens de safari.
In de auto hebben we mineraalwater zodat je voldoende kunt drinken tijdens de Gamedrives.

Dag 1. Aankomst in Nairobi.
Karibu wa Kenya, als we aankomen op de luchthaven van Nairobi, gaan we lekker naar het hotel. De volgende dag na het ontbijt bespreken we samen met de gids hoe onze safarireis eruit zal zien en daarna begint het avontuur. Nairobi is de hoofdstad van Kenia, een prachtige stad waar je je ogen uit zult kijken.

Dag 2 – Nairobi.
De volgende dag na het ontbijt maken we een stadstour en we bezoeken het Giraf Centre met één van de drie girafsoorten die voorkomen in Kenia. Aansluitend gaan we voor de lunch picknicken tijdens een gamedrive door het Nairobi nationaal park. Het nationale park is een relatief klein
wildgebied ten opzichte van de andere parken die we bezoeken op safari. Uniek aan het park is om over de savanne te rijden, met op de achtergrond de iconische skyline van Nairobi. In het Nairobi nationaal park leven leeuwen, neushoorns, buffels en luipaarden naast nog 100 diersoorten en talloze vogelsoorten. De Athi-rivier aan de meest zuidelijke rand van het park is de natuurlijke grens waar een poel met nijlpaarden te vinden is, waar we ook begeleide wandelingen kunnen maken om te zoeken naar de nijlpaarden en krokodillen.

Reisprogramma (vervolg)

Dag 3. Nakuru NP.
Na het ontbijt verlaten we de drukte van Nairobi en stoppen we even bij het “viewpoint” waar we kunnen uitkijken over de grote Rift Vallei in Kenia. Het Nakuru meer staat bekend om haar roze flamingo’s die meestal als een roze lint langs de oevers van het meer staan te eten (afhankelijk van het waterpeil). Tijdens verkenning van het park gaan we op zoek naar de witte neushoorns, buffels, gazellen, waterbokken en antilopen soorten op de savanne vlaktes en met geluk een luipaard of boom klimmende leeuwen. In het park leeft de Rothschild giraf, die kun je herkennen aan de huidskleur en de witte sokken en is anders dan de Masai giraf.

Dag 4 t/m 6. Masai Mara Reservaat.
Na het ontbijt en een laatste vroege Gamedrive in Nakuru NP, vertrekken we vandaag richting het bekendste wildpark in Kenia, het Masai Mara reservaat. Hier is geen asfalt meer en rijden we dwars door de steppes van de Masai Mara. Het Masai Mara reservaat, met haar heuvelachtige landschap en weidse savannes is de ideale omgeving om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen. De mooie mannetjes leeuwen met hun zwarte manen, jachtluipaarden en vele gazellen die zorgen voor de “the circle of life”. In het reservaat zul je vaak verrast worden door het aanwezige wild waaronder de Topi met zijn “leatherlook”, de giraffen die ver boven de steppen uitsteken met hun lange nek en de vele andere diersoorten die de Mara is.

Dag 7 t/m 8. Naivasha Meer.
Vandaag gaan we voor de laatste keer op safari bij de Masai Mara, waarna we terugkeren naar de lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt verlaten we de Masai Mara en rijden we naar het Naivasha meer aan de voet van Mount Longonot. Onderweg stoppen we bij het Ubuntu Café in Mai Mathieu voor een heerlijke lunch.

Het Naivasha meer is één van de weinige zoetwatermeren in de Rift Vallei met papyrusplanten, gele koortsbomen en grasweiden, en een paradijs voor vogelliefhebbers. Hier vinden we de Afrikaanse visarend en vele andere typische watervogels als pelikanen en aalscholvers. Het zoetwatermeer heeft veel vis en zoetwaterkreeften, maar ook grote dieren zoals het nijlpaard zijn hier te vinden. Het Naivasha meer staat bekend om de vele nijlpaarden in het meer, daarnaast zijn er ook giraffen, buffels en waterbokken en vooral langs de oevers van het meer een grote diversiteit aan vogelsoorten. We maken een boottocht over het Naivasha Meer en als je op je terras bij je kamer in het hotel zit kan het zomaar zijn dat er een giraffe of gazelle komt kijken wat je aan het doen bent.

Dag 9. Terug naar Nairobi.
Vandaag gaan we terug naar Nairobi, onderweg kijk je nog je ogen uit als we in de verte een olifant of giraf langs de kant van de weg zien. Na het verlaten van de Rift Vallei stoppen we voor de lunch op de Kiambethu Farm in Limuru, hier kun je ook de theeplantage bezoeken als je wilt. Als we aankomen in Nairobi gaan we naar het Crown Plaza Hotel waar we nog één keer samen gaan genieten van een heerlijk diner. Aan het eind van de avond gaan we naar het vliegveld en vertrekt ons vliegtuig om 23.59 uur naar Amsterdam waar we vroeg in de ochtend zullen landen. We slapen de laatste nacht in het vliegtuig.

Hotelinformatie

1e en 2e nacht in Nairobi – Sarova Panafric hotel.
Dit is een fijn en luxe hotel in Nairobi waar we kunnen uitrusten van de lange reis. Je ruime kamer heeft een balkon, een comfortabel bed, een zithoek en een badkamer met douche en toilet. De kamers heeft ook koffie- en thee faciliteiten, kleine minibar, televisie en een wifi-aansluiting.
We logeren hier de 1e nacht o.b.v. logies/ontbijt.
We logeren hier de 2e nacht o.b.v. volpension.

3e nacht in Lake Nakuru Lodge.
Nakuru lodge heeft een prachtig uitzicht over een vlak grasland met op de achtergrond het Nakuru meer. Nakuru lodge heeft ruime bungalows met allen een eigen stijl. Maaltijden worden in buffet vorm geserveerd binnen in het restaurant. We kunnen buiten op de veranda dineren waarbij in de avond een “chiconi” kolenstoof voor warmte zorgt. We logeren hier o.b.v. volpension.

4e t/m 6e nacht Oloshaiki Camp bij de Masai Mara.
Oloshaiki Camp is een eenvoudig kleinschalig safari tentenkamp in de rivierbossen aan de Talek rivier met uitzicht op de Masai Mara. In het midden van het kamp is een lounge met openhaard, een bar en een restaurant ingericht met lokaal gemaakte meubelen. De maaltijen worden aangeboden op basis van intercontinentale, met een mix van lokale Afrikaanse gerechten. Oloshaiki Camp bestaat ruime safari tenten met een eigen overdekte veranda. De safari tenten zijn ingericht met hemelbedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met kleedkamerruimte met een wastafel, douche en toilet. We logeren hier o.b.v. volpension.

7e en 8e nacht Naivasha Sopa Lodge.
Sopa Naivasha heeft 21 bungalows met kamers op een boven- en beneden verdieping. De kamers zijn zeer ruim, voorzien van comfortabele bedden en een kleine zithoek. De beneden verdieping heeft verzonken lounge en de bovengelegen kamers hebben een grote veranda. Gasten kunnen relaxen in de tuin na een dagtrip of genieten van een koele duik in het zwembad. We logeren hier o.b.v. volpension.

Prijsinformatie

Reisprijs: € 6.599,- p.p.

Toeslag eenpersoonskamer: € 479,-

Beschikbaarheid: 12 reizigers.

Minimale deelname: 5 reizigers.

Maximale deelname: 12 reizigers.

Inclusief: 8 overnachtingen in een tweepersoonskamer bij verschillende hotels o.b.v. logies/ontbijt, lunch en diner volgens programma, afscheidsdiner, entreegelden voor de nationale parken, fooien voor chauffeur/gids, water in de landcruiser, internationale vluchten, luchthaventransfers in Kenia, bagagevervoer (1 stuk, max. 20kg), privé tranfers en gamedrives in Kenia in landcruiser, flying doctor service in Kenia, Nederlandse reisbegeleiding,  Engelstalige chauffeur/gids, fotoboek.

Exclusief: Overige maaltijden, drankjes en consumpties, fooien voor kruiers/kamermeisjes/restaurants etc,  reis- en annuleringsverzekering, vervoer naar en van Schiphol Airport, Bush/nature walk )€ 25,- p.p.), bezoek Masai dorp (€ 50,- p.p.), visum (+ € 30) bijdrage GGTO (€ 9,- p.p.), bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2.50), reserveringskosten (€ 35).

Reisdocument: Paspoort. Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit Kenia.

Visum: Voor Kenia heb je een visum nodig. Je kunt dat zelf aanvragen via de website van de Keniaanse Overheid, ik kan daarbij ook assisteren.
Let op: Vul alle gegevens correct in, fout ingevulde gegevens kunnen ertoe leiden dat je Kenia niet in mag of aan de grens een nieuw visum moet kopen.

Vaccinaties: 
Geen verplichte vaccinaties.
Aanbevolen Vaccinaties: 
– Gele Koorts
– DTP
– Hepatitus A
– BMR
Malariapillen: Ja
Voor meer informatie, advies en voor een afspraak kun je terecht bij Thuisvaccinatie

Opstapplaatsen: Schiphol Airport.

Belangrijke informatie:
– Hulphonden kunnen niet mee. 
– Neem een prettig dragende rugtas mee voor versnaperingen en water onderweg.
– Kenia is plasticvrij, plastic tasjes e.d. zijn verboden en mag je niet meenemen.

Extra: Na de reis ontvang je van mij een prachtig fotoboek.

BOEKINGSFORMULIER

Ja, deze reis wil ik boeken:

Medicijnen die onder de Opiumwet vallen zijn bijvoorbeeld: slaapmiddelen, sterke pijnstillers of ritalin. Je moet hiervoor zelf een verklaring aanvragen bij het CAK https://www.hetcak.nl/medicijnen-mee-op-reis/. Je moet de verklaring vóór aanvang van de reis opsturen naar Ingrids Rondreizen. Zonder deze verklaring kun je niet mee op reis.

Ik wil (ook) graag de volgende reis/reizen boeken:
Op welke manier mag ik de foto's gebruiken die tijdens een reis gemaakt worden?
(N.B. Zonder toestemming voor gebruik van beelden in het fotoboek, ontvang je ook geen fotoboek)


Ja, ik wil deze prachtreis boeken!